Diepgang voor leiders die beide ambiëren: Wijsheid én Impact.

 

Wanneer moet je voorbij gaan aan het ogenschijnlijk gebrek aan tijd?

We gaan vaak te snel doordat er geen tijd lijkt te zijn. Later zeggen we dan: “Als we dat van te voren hadden geweten of goed hadden onderzocht, dan hadden we het anders aangepakt.” Een bekend inzicht waaruit deze vraag voortkomt van dhr. Roland van Weelden.

Interessant is dat er vervolgens altijd ruimte, tijd en hernieuwde energie is voor verbetering. Maar waarom laten we ons dan leiden door het ogenschijnlijke gebrek aan tijd? Wat kennelijk niet reëel is.

Deze vraag herinnert ons aan de prijs van ogenschijnlijke besparingen, aan de vertraging van niet-duurzame oplossingen, aan het verlies van quick-wins.

de tijd nemen

Soms is het prima en functioneel om druk uit te oefenen en daardoor sneller te produceren of beslissen dan mogelijk leek. Maar welk cruciaal detail vertelt je dat dat nu even niet het geval is? Daarnaar vraagt deze vraag.

Weet je wanneer je de tijd moet nemen? En hoeveel zekerheid heb je nodig om die investering te doen? En ook: hoeveel leergeld wil je betalen?

Deze vraag raakt aan de kern van de succesparadox. We laten ons nog te vaak leiden door de verkeerde dingen, hoewel het in de dynamieken van veel bedrijven begrijpelijk is dat het zo gaat. Maar wie ontwikkelt het kompas waarmee je een antwoord hebt op deze vraag?

 

Heb jij ook een goede vraag?

Ik nodig je uit deze te mailen naar tijdvoorbeterevragen@bvtf.nl

Kijk voor meer informatie hier: Campagne Tijd voor betere vragen

deelname is 100% gratis